Formular Înscriere


  CE ESTE conceptul de FERMA DIGITALIZATA?

  Agricultura de precizie (AP) este o modalitate de a „aplica tratamentul potrivit la locul potrivit la momentul potrivit” (Gebbers și Adamchuk, 2010).

  Agricultura inteligentă poate fi văzută ca utilizarea tehnologiei de detectare și digitalizare în agricultură pentru a atomiza, ghida și optimiza managementul și activitățile agricole pentru culturi și producția de animale, prin analiza largă și valorificarea informațiilor și datelor colectate.

  Agricultura de precizie (AP) este un aspect important al agriculturii inteligente și poate fi definită ca o strategie de management care colectează, procesează și analizează date temporale, spațiale și individuale și le combină cu alte informații pentru a sprijini deciziile de management în funcție de variabilitatea estimată pentru o utilizare îmbunătățită a resurselor eficiența, productivitatea, calitatea, profitabilitatea și durabilitatea producției agricole.

  În practică PA, de obicei, dar nu neapărat, se bazează foarte mult pe noile tehnologii și digitalizare. În special sisteme de poziționare, tehnologii de senzori, automatizare, robotică și date auxiliare digitalizate, cum ar fi modele de înălțime, date meteorologice, cartografierea unităților de sol și date prin satelit.

  OBIECTIVE

  Acest proiect comun își propune să dezvolte programe și instrumente educaționale cuprinzătoare pentru a răspunde cererii actuale și a anticipa nevoile viitoare ale industriei agricole din Europa.

  Agricultura inteligentă sau agricultura de precizie satisface nevoia de astăzi de reducere a costurilor de producție (viabilitate) și a impactului asupra mediului: produceți mai mult într-un mod mai durabil, la un cost mai mic, cu o eficiență îmbunătățită a inputului.

  Suntem astăzi la răscruce de tehnici agricole și tehnologii mecatronice care trebuie combinate pe teren și în formarea tinerilor fermieri pentru a asigura viitorii profesioniști din sector.

  Deciziile privind pesticidele, cum ar fi directiva 2009/128 / CE sau ultimele modificări ale rezoluțiilor privind ecologizarea PAC arată dorința Comunității Europene de a se schimba pentru o agricultură mai ecologică, menținând în același timp niveluri ridicate de producție. AP poate răspunde la aceste două probleme oferind o modalitate de a reduce utilizarea inputurilor agricole: un câștig de competitivitate (mai puține intrări pentru același nivel de producție) și un câștig de mediu (mai puțini agenți de protecție a combustibilului și a culturilor).

  Programul nostru își propune să răspundă la aceste probleme, prin următoarele obiective specifice:

  • dezvoltarea unei rețele de predare de înaltă calitate pe această temă in Romania
  • stabilirea de parteneriate între instituțiile de învățământ superior și întreprinderi pentru îmbunătățirea învățământului superior, în ton cu piața muncii
  • instruirea a specialistilor în cadrul programului și oferirea acestora de noi abilități, într-un domeniu transdisciplinar: agronomie, robotică, analiza datelor, GIS etc.
  • cultivarea parteneriatelor de cercetare între instituțiile de învățământ superior , organizațiile profesionale agricole si consultantii in digitalizare pentru comercializarea tehnologiilor inovatoare și durabile, pentru a însoți cel mai bine dezvoltarea sectorului, precum și actorii acestora (fermieri, organizații agricole etc.).

  ZONELE SUBIECTULUI

  Programul nostru Smart Farming este axat pe utilizarea de noi tehnologii în producția de culturi. Scopul acestui proiect este de a sensibiliza fermierii cu privire la noile tehnologii și de a-i învăța cum să le folosească pentru a satisface nevoile industriei de aceste abilități. Trecând de la senzori la robotică prin procesarea informațiilor, ne propunem să ajutăm fermierii să dezvolte  sis a angajeze personal cu abilitățile transdisciplinare necesare pentru a lucra în agricultura de precizie.

  SPECIALIZARI

  În acest proiect, am încercat să identificăm expertiza complementară la fiecare instituție parteneră, pentru a acoperi diferitele puncte cheie ale AP. Prin urmare, fiecare partener își va aduce cunoștințele și experiența foarte specifice într-o specializare utilă pentru acest proiect: teledetecție, GIS, robotică, mecatronică, știința plantelor etc. Fiecare partener a fost identificat pentru expertiza sa specială și valoarea adăugată pe care el / ea o are ar aduce proiectului și conținutului său:

   • Merlin Business Consulting SRL – expertiza in predarea cursului de managementul fermei pentru un numar de 4000 de cursanti
   • Axes Software SRL

  CONŢINUT

  Principalele modalități de predare sunt:

  • E-learning (curs de actualizare)
  • Proiecte de grup
  • Stagiu  de practica într-o companie parteneră
  • Cursantii vor fi evaluați prin munca lor de proiect.

  Principalele obiective și domenii sunt:

  • Agricultura de precizie

  Cum putem utiliza noile tehnologii pentru a optimiza eficiența, durabilitatea și viabilitatea în agricultură?

  • Tehnologii senzoriale

  Ce fel de senzori sunt folosiți și vor fi utilizați în viitor în agricultura de precizie?

  Cuvinte cheie: senzori (vreme, imagine, sunet, achiziție de date de mișcare), internetul obiectelor, conexiune senzori, rețele de senzori fără fir

  • Analiza și modelarea datelor

  Ce se poate face cu datele provenite de la acești senzori?

  Cuvinte cheie: stocarea datelor, analiza datelor, procesarea imaginilor, programare, gestionarea datelor, date mari, statistici, modelare

  • Geomatică și teledetecție

  Cum se analizează și se interpretează datele spațiale?

  Cuvinte cheie: Sistem de informații geografice (GIS), Sistem global de navigație prin satelit (GNSS)

  • Automatizare și mecanică

  Cum se utilizează datele colectate și analizate ca intrare pentru unelte și mașini automate?

  • Robotica

  Care este rolul roboților în agricultură?

  There are no reviews yet.

  Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.