Valea Jiului – Noi Soluții Pentru Viitor

Formarea profesionala a 101 persoane din randul somerilor si a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilități, persoane cu nivel redus de educație,  persoane din mediul rural, in special persoanele din agricultura de subzistenta si semisubzistenta; cetateni romani apartinand minoritatii roma si care doresc sa gasesca un loc de munca, cresterea numarului de angajati pe piata muncii ca urmare a participarii la programele de formare profesionala și promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă. 

Proiectul isi propune sa contribuie la reducerea somajului din zonele Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni, Uricani prin participarea la programe de formare profesională continuă a șomerilor, in special a celor de lunga durata și a persoanelor inactive, a lucrătorilor vârstnici, persoanelor cu dizabilități si a persoanelor cu nivel redus de educație, persoane din mediul rural, in special persoanele din agricultura de subzistenta si semisubzistenta; cetateni romani apartinand minoritatii roma. 

Rularea programelor de formare profesionala a adultilor – In etapa de consiliere se va face un plan de formare pentru fiecare participant in parte. Inscrierea cursantilor la programele de formare va tine cont si de urmatorii parametrii: locatia de desfasurare, locatia de domiciliu a cursantului, tipul de curs, durata acestuia si capacitatea grupei pentru cursul respectiv. Un cursant poate sa se inscrie la unul maxim 3 cursuri. 

Bugetul pentru cursurile aferente grupului tinta va fi impartit pe cursuri dupa cum urmeaza:

  • 25 de persoane pentru cursurile de Lucrator in cresterea animalelor;
  • 50 de persoane pentru cursurile de Lucrator în comert;
  • 26 de persoane pentru cursurile de Agent de securitate;
  • 50 de persoane pentru cursurile de Competente informatice;
  • 25 de persoane pentru cursurile de Antreprenoriat;

Fiecare cursant va beneficia de subventii alocate din proiect pentru participarea la cursurile de formare in functie de numarul de ore alocat fiecarui curs. Pentru persoanele din mediul rural se vor aloca bani pentru transport din bugetul proiectului astfel incat acestia sa poata frecventa si absolvi cu succes aceste cursuri. Subvențiile alocate sunt:

1. Lucrător în comerț (360 ore) – 900 lei subvenție; 

2. Competențe digitale (80 ore) – 240 lei subvenție; 

3. Competențe antreprenoriale (40 ore) – 120 lei subvenție;

4. Agent de securitate (360 ore) – 900 lei subvenție;

Condiții de Participare

Condițiile minime pentru înscrierea la curs sunt următoarele:

  • – minim 8 clase;
  • – să aveți vârsta de cel puțin 30 de ani (dacă aveți mai puțin de 30 de ani, trebuie să urmați în prezent o instituție de învățământ);
  • – să nu fiți angajat/ă;
  • – să aveți domiciliul într-unul dintre orașele: Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni, Uricani.

Cum te putem ajuta?

Ai nevoie de mai multe informații? Te rugam sa ne contactezi.

Ai nevoie de o oferta de cursuri pentru compania ta?